כלורופיל הוא המקור הטבעי הכי טוב למספר ויטמינים (K,C,B) וגם לסידן, למגנזיום, לברזל ולמגוון של חומצות אמינו בריאות. הכלורופיל מתמזג בדם בצורה מאוד יעילה מכיוון שיש לו מבנה מולקולארי הדומה לחומר ההמוגלובין שבכדוריות הדם האדומות. לכן כאשר יש רמת כלורופיל גבוהה בדם, הגוף פועל בצורה תקינה יותר והכלורופיל מגיע במהירות לכלל האיברים בגוף ומשפיע לטובה בצורות שונות.
דבר ראשון, כלורופיל פועל מנקה רעלים, בגלל זה הרבה אנשים מבצעים ניקוי רעלים עם מיצים ירוקים או עשב חיטה. כאשר יש רמת כלורופיל גבוהה בגוף, הגוף יודע להיפטר בצורה יעילה יותר מכל מני רעלים אשר הצטברו בתאי הדם והרקמות. כלורופיל גם מסייע לכבד להתמודד עם רעלנים ולהיפטר מהם בצורה מהירה יותר. כלורופיל גם מחזק את המערכת החיסונית של הגוף, הגוף סופג בצורה יעילה מאוד את הויטמינים הטובים הנמצאים בכלורופיל ובכך מצליח לעצור מבעוד מועד התפתחות של בקטריות שונות בגוף. מחקרים רבים גם מצאו שכלורופיל גם מעכב חומרים מסרטנים מסוימים בגוף תוך חיזוק התחדשות הדם, מבחינת מספר תאי כדוריות אדומות. השפעה חיובית נוספת של רמת כלורופיל גבוהה בדם היא, שכלורופיל יעיל מאוד בנטרול ריחות רעים כגון הזעה, שינויים ביולוגיים או תפקוד מערכת הקיבה. כלורופיל גם מייצר סביבה מרובת חמצן בגוף, כך שכל האיברים פועלים ברמת תפקוד מקסימאלית וברמת סוכר אחידה ונמוכה שמסייעת לתפקוד טוב יותר של הקיבה.
תזונה שאינה כוללת כלורופיל היא תזונה לא נבונה ולא בריאה. חשוב לדאוג לשמור על רמות כלורופיל תקינות בגוף. ניתן לעשות זאת על ידי מספר דרכים:
• אכילת ירקות ירוקים כגון חסה, תרד ועלי מנגולד הם מקור מצוין לצריכת כלורופיל. רצוי לפזר אותם בצורה שוויונית במהלך השבוע, בין אם זה תוספת לארוחה או בין אם זה חלק מתבשיל. יש כאלו גם שצורכים ירקות ירוקים במשקה מיצים ירוק, אך לא מומלץ לשתות כזה תרכיז כל יום.
• שתיית עשב חיטה הוא פתרון מאוד טוב לצריכת כלורופיל. עשב חיטה הוא אבקה העשויה מעשב חיטה אורגני. ניתן לרכוש את האבקה ולערבב אותה במים ולשתות כפעמיים בשבוע לצריכה מספקת של כלורופיל.
• אכילת מוצרי מזון על העשירים בכלורופיל, למשל ספירולינה. יש מגוון של מוצרי מזון על אשר בעלי ויטמינים רבים ועשירים בכלורופיל. דרך אגב, גם עשב חיטה הוא חלק מקבוצת מזון על. ניתן לשלב מזון על באוכל שאנו אוכלים לקבלת תפריט תזונה בריא יותר.
איך מכינים עשב חיטה ?
הכי קל הוא לקנות אבקת עשב חיטה ושפוט לערבב עם מים, אך יש אנשים אשר מגדלים עשב חיטה בבית ומכינים את המיץ בעצמם. מגדלים את העצב על מגש מיוחד. כאשר רוצים להכין מיץ חותכים את עשב החיטה, כאשר הוא בגובה של לפחות עשרה סנטימטרים, שוטפים את העשב ואז מכניסים אותו למסחטה מיוחדת המתאימה לסחיטת עשב חיטה ושותים את התערובת כמו שהיא.
ערן רגב,
ספירולינה - מזון על טבעי